5 trucuri conversaționale pentru traducători! Cum să-ți întâlnești clienții

5 trucuri conversaționale pentru traducători! Cum să-ți întâlnești clienții


Nu toți traducătorii sunt la fel, nu numai din cauza faptului că folosesc instrumente diferite în ceea ce fac, dar și pentru că unii dintre ei sunt nișați pe domenii cu care ceilalți poate nu rezonează. Doar pentru că lui Tom îi place neuro-știința, asta nu înseamnă că îi place și lui Kelly. Poate că ea găsește domeniul culinar mult mai atrăgător, iar asta este foarte bine pentru există suficient de muncă pentru toată lumea în această afacere a traducerilor.

Freelancerii pot lucra singuri sau împreună, depinde doar de modul în care fiecare alege să facă asta. Cu toate astea, este un lucru pe care-l au în comun toți traducătorii freelancer: marketingul pe care trebuie să-l adopte pentru a se face remarcați pe piață.

Freelancerii consideră marketingul și brandingul două dintre cele mai importante instrumente care să-i ajute în dezvoltarea afacerii lor, determinându-le vizibilitatea în rândul clienților care urmează să colaboreze cu ei.

Cu toate astea, adesea freelancerii eșuează atunci când vine vorba de implementarea strategiilor de marketing proprice pentru munca lor și percep sfera de construire a brandului un coșmar din care abia așteaptă să se trezească, dar nu știu cum. Trăiesc din nou și din nou același coșmar în care mailurile lor sunt respinse, iar la telefon nu le răspunde nimeni.

Iată câtva dintre motivele din cauza cărora freelancerii nu reușesc să ajungă la clienți și soluții care să-i ajute să-și îmbunătățească performanța:

1. Nu înțeleg ce-și dorește clientul de la ei și, în consecință, nu știu ce să le livreze. Freelancerii cred că toți clienții sunt la fel și că toți caută traducători care să le traducă ”cuvinte” pe care să le poată înțelege. Nu întreabă care este audiența. Textul, spre exemplu, dacă este destinat vorbitorilor de lima franceză din Franța ar trebui să se potrivească și clienților de pe piața canadiană. Deloc adevărat!

Pentru a avea rezultate bune și eficiente cel mai bine este să rogi clientul să-ți furnizeze informații suplimentare referitoare la publicul țintă și detalii specifice legate de proiect, care te-ar putea ajuta să livrezi traduceri de calitate. Cunoscând ”De ce-ul?” din spatele nevoii clientului, îți face practic treaba pe jumătate.

2. Încearcă să ajungi la sufletul clientului. Orice tip de strategie de branding sau marketing ai alege să folosești, alege una care să te apropie de potențialii clienți și să determine succesul. Construirea unei relații între freelancer și client este una dintre soluțiile salvatoare.

Pentru a-l ajuta pe client sa îl recunoască din mulțime, fiecare freelancer ar trebui să creeze mesaje nu numai bine scrise, ci și concise, în care să-și prezinte serviciile.

3. Frica de a fi respins. Prima întâlnire cu clientul părea că a mers perfect, însă apoi niciun mail, niciun telefon. Tăcere! Nu te speria, poate că există un motiv pentru care acesta nu te-a contactat încă. Poți să-l abordezi politicos. Comunicarea e o stradă cu două sensuri. În cazul în care clientul nu te-a plăcut, cu siguranță există un motiv și nu trebuie s-o iei personal. Nu te-a respins, ci pur și simplu nu a fost de acord cu oferta pe care i-ai făcut-o. Este la fel ca la o întâlnire: uneori, pur și simplu nu faci click, în timp ce alteori nu e nevoie decât de câteva secunde pentru a descoperi cât de mult aveați nevoie unul de celălalt.

Să fii respins se întâmplă, e ceva normal atunci când pornești o afacere ca freelancer.

4. A face afaceri e ca atunci când mergi la întâlnire. Întotdeauna când întâlnești un potențial client e ca atunci când mergi la prima întâlnire: trbuie să lași o primă impresie bună, nu trebuie să fii prea insistent. Trebuie să înțelegi că logo-ul tău nu înseamnă atât de mult pe cât tu ai senzația, la fel cum nici culoarea cravatei pe care o porți la prima întâlnire. Calitatea și profunzimea conversației în vederea înțelegerii nevoilor unice ale clientului îi vor arăta acestuia cât de mult îți pasă de alții. Construiește o relație de afaceri bazată pe încredere.

Să cunoști strategiile de marketing potrivite te vor ajuta să ajungi departe. Eforturile tale vor fi observate înainte ca tu să-ți dai seama. Data de baze de clienți pe care o vei alcătui în timp ce lucrezi la construirea brandului personal, va merita cu siguranță. Vei câștiga clienți noi, dacă vei empatiza cu nevoile lor și le vei răspunde în cunoștință de cauză la subiectul care contează pentru afacerea lor. În urma unei ”întâlniri” reușite, aceștia vor vorbi prietenilor lor despre tine. Și așa începe să se întâmple magia pentru tine, potrivit Dominika Weston.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română