Johnson prezintă în The Economist un articol în care vorbește despre cum greșelile de vorbire ale copiilor duc la transformări lingvistice. Autorul articolului semnalează faptul că evoluția lingvistică ia naștere din greșeli de exprimare/pronunție ce duc la apariția de noi forme ale cuvintelor sau chiar de noi cuvinte.
”«Consider că copiii sunt viitorul nostru»”, spune Whitney Houston într-una din melodiile sale, făcând ca un fapt evident să sune extrem de îndrăzneț. Cu siguranță că copiii nu sunt doar bogăția pe care o lăsăm lumii, ci și modul în care-i ”șlefuim”. Iar greșelile lor lingvistice, modul în care părinții acestora le pot da un sens poate fi una dintre ele”, își începe Johnson articolul.
Autorul oferă ca exemplu diferite cuvinte care au suferit transformări. Un prim exemplu este cuvântul ”specie”, pe care-l explică astfel: ”Un copil care colectează diferite animale într-un joc video spune: ”I got a new specie!”. Greșeala este evidentă, se pare că micuțul a auzit cuvântul ”species” și a presupus că este pluralul de la ceva numit ”specie”.
Citiți continuarea materialului aici.
Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.
Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide