Construirea unei rețele este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci dacă îți dorești să avansezi în carieră. Numeroase persoane nu știu cum să acă asta, iar networking-ul este uneori mai complicat decât sună. Chiar dacă abia ești la începutul carierei tale, trebuie să știi că deja faci parte dintr-o întreagă rețea profesională. Pasul următor pe care trebui să-l faci este să inveți cum să-ți extinzi această rețea de cunoștințe, cum să o menții și cum să te folosești de ea în mod efectiv, potrivit thebalancecareers.com.
O rețea profesională reprezintă un grup de oameni care sunt conectați unul cu celălalt din motive ce țin de sfera profesională și de afaceri. Membrii rețelei, denumiți contacte sau conexiuni, împart între ei informații referitoare la spectrul lor de activitate, dar nu numai. Deasemenea, ei se pot ajuta în rezolvarea diverselor probleme ce pot apărea, pot face recomandări de aprovizionare, vânzare sau chiar pot face schimb de informații despre anumiți angajați sau clienți.
– Afli lucruri noi despre carieră. Atunci când alegi să urmezi o carieră, este esențial să te informezi foarte bine referitor la ceea ce urmează să faci efectiv. Una dintre cele mai bune surse de informare este să ai o discuție informală cu cineva care activează deja în domeniul în care îți dorești să te specializezi.
– Să găsești viitori candidați pentru jobul pe care îl ai în portofoliu. Dacă ești responsabil cu angajarea de noi colegi, contactele te pot ajuta să intri in legătură cu candidați dezirabili. Poți ajunge astfe în contact cu candidați care se află în mod normal în afara rețelei tale.
– Poți obține sfaturi utile pentru îndeplinirea unui proiect. Ai luat un proiect și te temi că din cauza lipsei de experiență nu o să reușești să-l duci la bun sfârșit? Un membru din rețeaua ta profesională te poate ajuta cu sfaturi sau te poate pune în contact cu persoanele de care ai nevoie pentru a reuși să duci la îndeplinire proiectul. Atenție, însă, nu dezvălui informații confidențiale!
– foștii și actualii tăi colegi. Conectează-te cu persoane care au aceleași interese ca și tine, atât persoane cu care colaborezi în prezent, dar nu ezita să menții legătura și cu foștii colegi.
– membri ai diverselor asociații profesionale. Mergi la conferințe și asigura-te că te faci remarcat de ceilalți.
– prieteni și familie. Niciodată nu știi când îți pot sări în ajutor!
– profesori și foști colegi
Networking-ul a prins avânt și în rândul profesioniștilor din România. iTrad este mereu în pas cu ultimele noutăți și cu schimbările ce au loc în sfera profesională, iar construirea unei rețele puternice este un obiectiv important. De aceea, este mereu atentă la evenimentele ce au loc și participă activ la acestea. Un astfel de eveniment este și Elite Business Women, la care iTrad va participa în această seară, dar cu mai multe detalii și poze vă așteptăm mâine.
sursă foto: Pinterest
Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.
Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide