Dacă și ție ți s-a întâmplat nu o dată să te încurci atunci când pronunți numele celei mai noi variante COVID – 19, să știi că nu ești singurul. Omicron este pe primul loc în topul cuvintelor pronunțate greșit în anul ce tocmai s-a încheiat.
O serie de experți în lingvistică au realizat un studiu în urma căruia au stabilit un top al cuvintelor pronunțate greșit cel mai des, atât în presă cât și de moderatorii și prezentatorii emisiunilor TV. Studiul a fost realizat de US Captioning Company, care realizează subtitrări pentru evenimente live și sălile de judecată.
Pe primul loc în top s-a situat cuvântul Omicron, care s-a dovedit a fi o adevărată provocare. Noua variantă a virusului Covid-19, denumit dupa litera greceasca O, se presupune că ar trebui pronunțat „OH-mee-kraan” sau „AH-muh-kraan”, în funcție de limba engleză pe care o vorbești (engleza britanică sau engleza americană).
Al doilea loc în top îl ocupă numele cântăreței Billie Eilish, pe care personalitățile din presă l-au pronunțat greșit ”EYE-lish”
Top 8 cuvinte pronunțate greșit în 2021:
1. Omicron
2. Billie Eilish
3. Stefanos Tsitsipas (STEH-fuh-nohs TSEE-tsee-pas) – numele unuia dintre cei 4 jucători de tenis care au ajuns în finala turneului de la Roland-Garros;
4. Cheugy (CHOO-gee) – termen folosit pentru a descrie orice lucru sau obiect considerat lipsit de speranță, demodat sau ieșit din tendințe;
5. Glasgow (GLAHZ-go) – orașul care a găzduit conferința despre climă COP26;
6. Yassify (YEAH-sih-fai) – denumirea unui filtru popular în rândul utilizatorilor de social media;
7. Ever Given (Ev-er GIV-en) – numele navei care a blocat Canalul Suez a fost foarte des pronunțat greșit, ca ”Evergreen”, denumirea companiei care deținea vasul;
8. Dogecoin (DOHJ-coin) – denumirea cryptomenedei promovată de Elon Musk.
În 2020, două dintre cuvintele pronunțate gresit cel mai des au fost numele expertului în boli infecțioase Anthony Fauci (FOW-chee) și cel al vice-priministrului american Kamala Harris (CAW-ma-la).
”Ca profesor de limba engleză este mereu interesamnt să vezi cum acești termeni devin colocviali sau sunt împrumutați și de vorbitorii altor limbi”, a declarat Esteban Touma, un profesor din echipa aplicației de limba engleză Babbel, potrivit bbc.com.
Citeste si: Calitate sau cantitate? Cum poți concura cu programele de traducere API
Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.
Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide