Călătorești în Germania și nu știi limba? 10 expresii care te vor scoate din orice încurcătură

Călătorești în Germania și nu știi limba? 10 expresii care te vor scoate din orice încurcătură

Ți-ai rezervat bilet pentru o vacanță în Germania, dar nu știi niciun cuvânt în germană? Nu-i problemă! Te salvăm noi! Mai jos îți prezentăm 10 fraze care te vor ajuta să te descurci și să-ți faci vacanța mai frumoasă, bucurându-te din plin de frumusețile și savoarea locală.

10 expresii care te vor scoate din încurcătură, dacă vei merge în Germania

1. Ich habe Jetlag und brauche Schlaftabletten —> Nu m-am adaptat fusului orar și am nevoie de un somnifer.

Din fericire, farmaciile se găsesc la orice colț de stradă aici. Acestea au reprezentanțe individuale și nu sunt localizate în interiorul supermarketurilor sau magazinelor. Trebuie doar să te uiți după un semn mare, roșu ”A” sau ”Apotheke”.

2. Ich übernachte in einer Airbnb-Wohnung im Hipster-Viertel —> Îmi petrec noaptea într-un apartament Airbnb, situat într-un cartier de hipsteri.

Această frază îți va fi de folos mai ales dacă intenționezi să mergi în Berlin. Îți cauți cazare într-un cartier hipsteresc? Încearcă Kreuzberg sau partea de nord a Neukölln.

3. Lohnt es sich, Neuschwanstein zu besuchen? —> Merită să vizitez Neuschwanstein?

Merită să mergi să vizitezi castelul lui Ludovic al II-lea de Bavaria, mai ales dacă plănuiești o excursie în afara sezonului. Îți recomandăm să te bucuri de vacanță făcând o plimbare pe Rhine River, în Cologne, sau în parcul englez din München. Dacă ești un gurmand desăvârșit, nu poți vizita Germania fără să te răsfeți cu un kebab, în Hamburg.

4. Ich hätte gerne einen Latte Macchiato mit Sojamilch —> ”O cafea cu lapte de soia”.

Veganii, hipsterii și persoanele care au intoleranță la lactoză au posibilitatea să bea cafea cu lapte de soia în multe dintre cafenelele urbane.

5. Darf ich zahlen, um Ihre Toilette zu benutzen? —> Pot plăti pentru a folosi baia dvs?

O întrebare pe care o poți pune doar într-o cafenea sau restaurant, niciodată în locuința unei persoane. Se obișnuiește să se plătească pentru a folosi toaleta, chiar și atunci când ești clientul unui restaurant. Dacă ai nevoie urgentă la toaletă, poți plăti 50 de cenți pentru asta.

6. Wo finde ich die coolsten Turnschuhe in der Stadt? —> Unde pot găsi sneakers cool în oraș?

Sneakerși cool poți găsi mai ales în Berlin. Dacă vrei să-ți cumperi o pereche de sneakers pentru acasă poți încerca mall-ul din Berlin sau mall-ul Alexa mall, din Alexanderplatz. Dar, dacă vrei ca prietenii chiar să fie impresionați de pantofii tăi, încearcă Münzstrasse, din districtul Mitte sau Oranienstrasse, din Kreuzberg.

7. Wie streng sind die Türsteher vor dem Club? —> Cât de stricți sunt bodyguarzii din cluburi?

Dacă ești major, nu ar trebui să ai nicio problemă dacă vrei să bei o bere sau un pahar cu vin. Pentru un outfit potrivit pentru o seară la club, alege o pereche de pantofi și o cămașă.

8. Ich bin auf der Suche nach einem guten Katerfrühstück —> Unde pot lua un mic-dejun revigorant?

Masa de dimineață, după o noapte petrecută în club, trebuie să includă aceleași lucruri în lumea întreagă: alimente bogate în grăsimi. În general, germanii sunt adepții mic-dejunului clasic, compus din ompletă și sendvișuri cu salam. Dar dacă ești o persoană care iubește cartofii și sosurile, trebuie să cauți un loc în care se servește mic-dejun britanic sau american.

9. Dieser Zug verspätet sich wegen einer Oberleitungsstörung —> Trenul acesta întârzie sau e defect?

 

Astea sunt două dintre motivele celor mai multe întârzieri ale trenurilor. Comparativ cu alte țări, trenurile în Germania circulă relativ punctual, însă să nu fii surprins dacă uneori va trebui să aștepți puțin mai mult pe peron.

10. Mein Koffer hat (kein) Übergewicht —> Valiza nu depășește greutatea permisă.

E una din frazele care cu siguranță îți va fi de folos, mai ales la întoarcere, când bagajul tău va fi încărcat cu suveniruri pentru prieteni și familie.

sursa foto: Pinterest

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română