4 abilități pe care ar trebui să ți le dezvolți în permanență

4 abilități pe care ar trebui să ți le dezvolți în permanență

Indiferent de domeniul în care lucrezi sau de natura jobului tău, sunt abilități pe care ar trebui să încerci mereu să ți le perfecționezi, crescându-ți astfel potențialul și succesul profesional, potrivit marketingtipsfortranslators.com.

4 abilități pe care ar trebui să ți le dezvolți în permanență:

1. Abilitățile de comunicare. O capacitate sporită de comunicare te ajută în toate aspectele vieții, fiind una din abilitățile importante la care trebuie mereu să lucrezi. Să ai mereu capacitatea de a-ți comunica gândurile și ideile cu claritate pentru a avea capacitatea de a îndeplini obiectivele, fie ele personale sau profesionale, este un atuu extrem de important. A avea bune abilități de comunicare înseamnă să demonstrezi clienților, echipei, colegilor, șefului etc faptul că înțelegi ceea ce-și doresc și să reușești să transpui totul în realitate. Secretul constă în ascultarea activă a celor din jurul tău și să te arăți mereu stăpân pe tine în interacțiunea cu aceștia, atunci când le împărtășești ideile și opiniile tale.

2. Empatia. Când vine vorba despre locul de muncă, empatia este cu siguranță una dintre cele mai importante aptitudini de care trebuie să dai dovadă. Tototdată, empatia este și una dintre abilitățile de care ai nevoie ca să te dezvolți atât ca freelancer, ca lider, ca angajat sau ca om. Empatia este capacitatea de ”a te pune în papucii celuilalt”, de a-i înțelege emoțiile, sentimentele și perspectiva. Empatia te va ajuta să ai o comunicare mai bună cu clienții tăi, să înțelegi comportamentul uman în anumite situații, să manageriezi un conflict sau să relaționezi cu cei din jurul tău. Îți poți dezvolta această abilitate ascultându-i pe cei din jurul tău și reflectând o perioadă înainte de a le răspunde. Înainte de a da un răspuns analizează ce simte acea persoană și încearcă să fii cât mai înțelegător în situația dată.

3. Organizarea și managementul timpului. Dacă vrei să fii un profesionist de succes, este vital să fii extrem de organizat și să reușești să îți distribui eficient activitățile, astfel încât să reușești mereu să respecți termenele limită. Dacă nu reușești să-ți organizezi eficient proiectele, o să ajungi în scurt timp să te simți depășit și neputincios. Dacă îți organizezi timpul corespunzător, vei reuși să te imparți cu succes între job, familie, prieteni și celelalte obligații. Înseamnă că știi să-ți prioritizezi sarcinile și să-ți folosești timpul în mod optim. Pentru a-ți organiza timpul mai bine, poți apela la diversele aplicații online, cu ajutorul unei agende sau, dacă preferi stilul vechi, ținând un jurnal.

4. Networking. Una dintre cele mai importante abilități pentru un freelancer, care-l ajută să-și creeze noi oportunități de dezvoltare. Este important să ai acces la informații relevante pentru domeniul tău de interes. Dezvoltarea unor relații profesionale bune se bazează pe abilitățile de comunicare. Este nevoie și de experiență și practică, la fel ca în cazul oricărei alte abilități. Caută mereu oportunități de networking, căci nu știi niciodată de unde sare iepurele!

foto: Pinterest

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română