5 motive serioase pentru care ar trebui să înveți portugheza

5 motive serioase pentru care ar trebui să înveți portugheza

 

Portugheza nu se numără printre primele limbi alese de oameni atunci când vine vorba de învățarea unei limbi străine. Sunt mulți cei care au auzit de portugheză, însă nu mulți știu ce rol important joacă aceasta și unde se mai vorbește (în afara Portugaliei), potrivit portuguesepod101.com.

Poate te întrebi de ce să vrei să înveți portughezî atunci când aproape tot ce se întâmplă în lume este în engleză.

5 beneficii ale învățării limbii portugheze:

1. E în top 5 cele mai folosite limbi pe internet și a treia dintre cele mai folosite limbi pe platformele social media. Statisticile arată că prezența limbii engleze în mediul online este una extrem de ridicate, iar asta nu ar trebui să fie o surpriză având în vedere faptul că este limba maternă pentru peste 200 de milioane de vorbitori din întreaga lume.

Portugheza este cea mai vorbită limbă din Emisfera Sudică și este considerată de Power Language Index a noua cea mai puternică limbă din lume. UNESCO a catalogat limba portugheză ca fiind una dintre limbile europene cu cea mai înaltă rată de creștere, după spaniolă și engleză.

2. Este limba oficială în 9 țări: Portugalia, Brazilia, PALOP (țările africane în care se vorbește portugheză), din care fac parte Angola, Mozambiv, Guinea-Bissau, Cape Verde, Republica Democrată São Tomé și Príncipe, Guineea Ecuatorială, Timorul de Est, cât și regiunea administrativă Macao.

3. Te ajută să înveți mai repede spaniola și alte limbi latine. Nu este un secret pentru nimeni faptul că portugheza și spaniola sunt foarte asemănătoare, însă mulți nu realizează cât de similare sunt cele două limbi. Similaritățile lexicale dintre acestea ating un procent de 89%.

Asta înseamnă că majoritatea cuvintelor din spaniolă și portugheză sunt similare. La fel cum engleza este similară cu germana în proporție de 60%, iat germana este similară cu franceza în proporție de 27%. Cu toate astea, cuvintele nu arată sau sună la fel în portugheză și în spaniolă.

Spaniola și portugheza au de asemenea și o gramatică asemănătoare. Ambele folosesc două genuri: feminin și masculin. Portugheza și spaniola au și timpuri verbale similare, cât și modul de frazare.

4. Punte economică. Portugheza nu este atât de populară precum spaniola, germana sau mandarina atunci când se vorbește despre limbile care crează oportunități de dezvoltare a studenților în lumea afacerilor. În rândul vorbitorilor de engleză, portugheza nu este o limbă populară, însă tocmai din acest motiv ar putea conduce la apariția mai multor oportunități pe piață.

Dezvoltarea economică a Braziliei, țara cu cei mai mulți vorbitori de portugheză de pe planetă, crește oportunitățile de joburi de pe piață. Brazilia are a opta cea mai mare economie din lume. Piața economică din brazilia are 200 de milioane de oameni, o enormă resursă naturală și o istorie a creșterii economice care i-a surprins chiar și pe experți.

Numărul vorbitorilor de portugheză din lume este în continuă creștere. Până în prezent, portugheza este vorbită de 260 de milioane de persoane. Se estimează că până în 2050 numărul vorbitorilor de portugheză va ajunge la 335 milioane.

5. Pentru români, o limbă accesibilă. De ce? Tocmai datorită similarităților dintre cele două limbi, pronunția ne este una facilă. Împărtășim cu aceștia sunete care corespund literelor “ă”, “â”/”î” și “ș”. Astfel, exceptând primele ore care vor fi mai dificile până când te vei obișnui cu pronunția vocabularului de bază – lucru normal pentru orice limbă – încet-încet vei reuși să câștigi bătălia cu pronunția.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română