5 trucuri care te ajută să înveți să vorbești fluent orice limbă

5 trucuri care te ajută să înveți să vorbești fluent orice limbă

Să înveți o limbă străină e una, să înveți să vorbești fluent într-o limbă străină e alta. Să memorezi cuvinte din vocabular, să inveți sintaxă și gramatică – e ceva ce poți controla, însă a reuși să vorbești fluent în limba străină dorită e ceva ce ține mai mult de formarea unui obicei. Dacă nu știi cum să faci asta, avem câteva trucuri care te vor ajuta.

5 trucuri care te ajută să înveți să vorbești fluent orice limbă:

1. Gândește ca un copil! Copiii învață o limbă ascultând și imitând. Nimeni nu explică copiilor regulile lingvistice, pe care le pot învăța mai târziu. Tratează procesul de învățare al noii limbi ca un copil și fă lucrurile ca el. Dacă ai oportunitatea, petrece timp alături de vorbitori nativi ai limbii respective, ascultă-i cum vorbesc, învață expresii. Sunt o mulțime de lucruri pe care nu le poți învăța citind sau ascultând lecturi, iar vorbitul fluent într-o limbă este unul dintre acestea.

2. Ascultă și citește! Să asculți vorbitori de limba pe care ți-o dorești este un început bun. Poți începe prin a asculta muzică, emisiuni în limba targhetată și să repeți după aceștia cuvinte sau fraze. Când asculți pe cineva care vorbește într-o anumită limbă, poți învăța foarte multe lucruri de la persoana respectivă. Mai ales dacă e vorba de limba franceză, trebuie să asculți sunetele vocalelor dacă vrei să înveți să vorbești această limbă fluent.

3. Ia-ți notițe! Când vorbești cu cineva în limba vizată, este de preferat să-ți notezi cuvinte sau fraze pe care nu le înțelegi, înainte de a le uita. Sunt o mulțime de lucruri pe care le poți învăța, dacă faci din asta o rutină. Caută apoi cuvintele notate, vezi de înceseamnă și notează-ți. Încearcă să pui aceste cuvinte în conversații, iar data viitoare când vei vorbi cu cineva, încearcă să le folosești.

4. Cuvintele similare – cele mai bune prietene! Cuvintele înrudite cu cele din limba nativă te ajută foarte mult. Când auzi cuvinte din limba vizată care-ți sună cunoscut cu cele din limba nativă, acestea ți se întipăresc mai bine în memorie.

5. Practică! Ascultatul și scrisul ajută mult, însă niciunul dintre acestea nu contează dacă nu o să practici ceea ce înveți. Când îți dorești să reușești să vorbești fluent într-o limbă, înseamnă că-ți dorești să ajungi să te poți exprima verbal ușor și să poți purta conversații facil. Nu o să reușești să-ți atingi obiectivele dacă nu o să vorbești în limba respectivă și să faci greșeli. Dacă ești timid/ă, poți îmcepe să vorbești cu tine în limba respectivă, atunci când ești singur/ă. Apoi, treptat poți începe să vorbești și cu alte persoane, crescându-ți încrederea în capacitățile proprii și văzând unde greșești și care-ți sunt punctele slabe.

Folosindu-te de aceste trucuri, vei reuși foarte ușor să începi să vorbești fluent în limba străină dorită, potrivit translatorsfamily.com.

sursa foto: Pinterest

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română