Câte limbi poate vorbi o persoană?

Câte limbi poate vorbi o persoană?

Te-ai gândit vreodată că încă nu a fost desemnat încă de Guinness World niciun titular al ”celor mai multe limbi vorbite”? Guinness Book a luat această decizie după ce, în 1998, Zlad Youssef Fazah a fost desemnat deținătorul recodului de omul care vorbește cele mai multe limbi străine, acesta susținând că poate vorbi 58 de limbi străine.

Prezent în cadrul unei emisiuni TV, Zlad Youssef Fazah a fost surprins cu un test de limbi. Atunci când a trebuit să răspundă la întrebări în limbile finlandeză, mandarină, rusă sau arabă se poate vedea cum devine vizibil anxios. Se fâstâcește, cere ca întrebările să fie repetate și, în final, nu reușește să răspundă.

În prezent Guinness Book of World Records nu mai desemnează acest titlu persoanelor care cunosc cele mai multe limbi străine. Asta deoarece există o confuzie generală a definiției fluenței și a dificultății de testare a presupușilor poligloți, potrivit fluentin3months.com.

Cine sunt personalitățile lumii care ar fi vorbit cele mai multe limbi străine

1. Diplomatul german Emil Krebs (1867-1930) – susținea că poate vorbi 65 de limbi. Krebs a arătat un interes special pentru traducerea frazei “kiss my ass”, pe care a transpus-o în 40 de limbi. Creierul său a fost examinat de specialiștii germani în anul 2002, care au declarat că era diferit de celilalți creieri.

2. John Bowring (1972 – 1872) – susținea că poate vorbi peste 100 de limbi. Cu toate astea, nu există nicio dovadă care să susțină asta, în afara de câteva mărturii ale apropiaților, care-l cunoșteau ca fiind pasionat de studiul limbilor.

3. Alexander Arguelles – este unul dintre cei mai impresionanți hiperpoligloți. Arguelles a studiat și are diplome care certifică faptul că înțelege peste 50 de limbi.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română