Cele mai noi locuri în care traducătorii pot face rost de proiecte

Cele mai noi locuri în care traducătorii pot face rost de proiecte

Traducătorii care se gândesc să renunțe la postura de angajat și să-și încerce norocul ca freelancer își dorește să învețe tot felul de strategii prin care să reușească să găsească traduceri online. Avem o veste bună pentru ei: există o mulțime de site-uri unde traducătorii pot căuta noi proiecte. O parte dintre ele au apărut odată cu internetul și nu s-au schimbat foarte mult față de site-urile din anii 2000, însă se mențin la fel de populare atât în rândul clienților, cât și al traducătorilor. Altele nu au chiar atâta vechime în lumea online-ului, însă promit. Cu toate acestea, să ai de-a face cu atât de mult informație și un nivel ridicat de competiție, nu face atât de ușoară găsirea site-urilor sau resurselor care le pot furniza proiecte noi traducătorilor freelancer.

Astfel, am mai jos vă prezentăm 10 site-uri care vă pot ajuta să găsiți colaborări noi, potrivit russiantranslator.pro:

 1. The Open Mic – o platformă care pune la dispoziție nu numai un design modern și un profil extrem de avantajos pentru utilizator, ci și este și o resursă valoroasă de întâlnire a clienților, care pot găsi ușor profesioniști folosindu-se de filtrele extrem de variate. Mai mult decât atât, utilizarea acestei platforme este gratuită pentru toți traducătorii.
 2. Tm-Town – această platformă pune la dispoziție o mulțime de resurse utile pentru traducerile din domeniul management. Aici poți depozita și analiza memoria traducerilor și glosarele, converti proiectele în diverse tipuri de fișiere, extrage termeni și mult mai multe.
 3. SmartCAT – permite traducătorilor freelanceri să ia proiecte direct de la clienții din întreaga lume. Pentru asta, traducătorii trebuie să-și creeze un profil, să seteze nota profilului și apoi să înceapă să caute clienți noi. Totodată, SmartCAT este un program pe care traducătorii îl pot folosi gratuit și ca loc de stocare.
 4. Proz – nu mai are nevoie de niciun fel de promovare pentru că aproape orice traducător care s-a gândit la o modalitate de promovare a serviciilor sale și a căutat pe internet ”work for translators” deja a făcut cunoștință cu această platformă. La fel ca orice serviciu online, Proz are propriile plusuri și minusuri. Cu toate astea, dacă ești la începutul carierei tale ca freelancer trebuie să te înregistrezi pe Proz și să-ți faci remarcată prezența prin postarea CV-ului și link-ului către pagina site-ului personal. Completarea profilului pe Proz este gratuită, însă în funcție de abonamentul pentru care optezi, poți avea acces primul la proiectele promovate pe platformă.
 5. Translators Cafe – este fratele ”geamăn” al Proz prezintă același tipuri de portal de joburi pentru traducători, având aceleași limitări. Este însă o versiune gratuită a Proz și nu atât de strictă ca acesta. Merită să te înregistrezi și să găsești proiecte întâmplătoare și, totodată, să-ți îmbunătățești vizibilitatea.
 6. Translation Directory – o altă platformă bine-cunoscută traducătorilor și o platformă la fel de veche ca și Proz și Café.
  De asemenea, aici poți găsi proiecte întâmplătoare, însă poți licita pentru proiecte numai după 8 ore, având prioritate membrii care plătesc.
 7. Translators Basen – te poți înregistra pe site și îți poți completa profilul, însă pentru a licita pentru proiecte trebuie să fii membru.
 8. TraduGuide – un site format din profilul standard, lista de agenții, forum etc. Dacă vrei să te bucuri de anumite beneficii, precum licitarea pentru proiectele limitate membrilor, joburi noi etc, trebuie să plătești.
 9. 2polyglot – este o platformă relativ nouă dedicată traducătorilor, copywriterilor, ghizilor și tutorilor. În prezent, poți folosi versiunea beta. După ce te-ai înregistrat, poți alege dacă vrei să rulezi pe site ca membru, să-ți adaugi CV-ul, portofoliul, diplomele sau orice alte informații pe care le consideri relevante pentru profilul tău profesional.
 10. Translators Town – atât de multe platforme și atât de mici diferențe! Te poți înregistra pe această platformă pentru a avea profilul listat în baza lor de date, însă dacă dorești să poți licita pentru proiecte trebuie să plătești.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română