Cum sa-ti organizezi eficient timpul? Câteva reguli practice care te vor salva

Cum sa-ti organizezi eficient timpul? Câteva reguli practice care te vor salva

Atunci când lucrezi ca traducător freelancer, crezi că ai ”liber” să lucrezi când vrei tu, fără reguli? Îmi pare rău să te dezamăgesc, dar nu. Zvonul cum că freelancerii s-ar bucura de mai multă libertate decât angajații obișnuiți este unul înțeles greșit. Să lucrezi ca freelancer presupune să ai un puternic simț al responsabilității și necesită disciplină strictă, potrivit translationjournal.net.

Un lucru extrem de important pentru construirea unei cariere de succes este faptul că ai nevoie constantă de pregătire și dezvoltare profesională. De aceea timpul și felul în care reușești să ți-l organizezi este crucial pentru modul în care evoluează afacerea ta. În cazul în care ajungi să petreci mult prea mult timp făcând doar lucrurile pentru care ești plătit – mai ales în perioadele ”secetoase” – îți vor distrage atenția de la activitățile administrative și de marketing, care sunt o condiție ”sine qua non” pentru orice afacere. Cum să te găsească clienții dacă nu dedici timp și efort marketingului?

5 reguli care te vor ajuta să-ți organizezi mai bine timpul:

1. To do list – Managementul timpului presupune abilități organizatorice foarte bune, cât și sens pentru lucrurile practice. Oricine poate învăța cum să-și organizeze activitățile de peste zi. Pregătește-ți o listă cu lucrurile pe care le ai de făcut, precum telefoanele pe care le ai de dat, e-mailurile pe care le ai de trimis, stabilește întâlniri. O strategie bună este să-ți începi ziua de muncă cu trecerea în revistă a activitățile pe care le-ai trecut pe ”to do list”. Începe ziua cu activitățile care nu necesită mai mult de câteva minute, inclusiv citirea e-mailurilor, care ar trebui să fie primul lucru pe care-l faci dimineața.

2. Organizarea e-mailului – Un alt aspect pe care ar trebui să-l ai în vedere și care te va ajuta să-ți gestionezi mult mai bine timpul este organizarea e-mailurilor, atât a celor pe care le primești, cât și a celor pe care le trimiți. În cazul în care nu le vei organiza, dată cu trecerea timpului vor ajunge să te copleșească. Ar trebui să-ți organizezi lista de mail-uri astfel încât să poți comunica repede și eficient fără să irosești timp prețios.

Înainte de toate, creează foldere separate pentru e-mailurile personale și cele de la muncă. Apoi, creează sub-foldere pentru fiecare client în parte și un folder în care să salvezi mail-urile generale. Când îți faci setările mail-ului, nu uita să setezi și opțiunea de auto-răspuns, al cărei mesaj poate fi personalizat. Spre exemplu, dacă pleci într-o vacanță sau lipsești câteva zile de la birou, poți seta mail-ul, astfel încât să-o comunici clientulului când te vei întoarce.

3. Stabilirea unui program clar – O altă strategie care te va ajuta să-ți organizezi timpul mai bine este stabilirea unui program, a unui interval orar în care biroul tău este deschis. Dacă lucrezi de acasă, asta nu înseamnă că trebuie să lucrezi 24/7. Clienții tăi vor înțelege asta și, odată stabilit programul, se vor adapta la acesta.

4. Renunță la rețelele de socializare – Traducătorii freelanceri lucrează în mare parte a timpului de pe internet: așa trimit mail-uri, folosesc dicționare online, resurse etc, fapt pentru care se pot lăsa ușor distrași în timp ce navighează pe net. Dacă vrei să-ți gestionezi mai bine timpul, trebuie să reziști acestor tentații și să renunți la navigarea pe rețelele de socializare sau pe site-uri care nu sunt relevante pentru munca pe care o desfășori. Nu mai verifica mail-ul din cinci în cinci minute!

5. Implementarea strategiilor de marketing – Așa cum spuneam mai devreme, să faci doar traducerile pentru care ești plătit nu e suficient. Ești propriul tău șef, așa că trebuie să îți faci timp și pentru activitățile de marketing și promovare. Mai mult decât atât, marketingul este principala activitate asupra căreia ar trebui să-ți concentrezi atenția, mai ales la începutul carierei tale ca freelancer. Dacă vrei să-ți construiești un portofoliu cu clienți de calitate, atunci ai în vedere construirea unei relații de calitate și de durată. Traducătorii freelancer ar trebui să aibă în vedere urmarea unor cursuri de strategii de marketing și să înceapă să se gândească la ei ca la niște oameni de afaceri.

Activitățile de marketing sunt consumatoare de timp și pot părea plictisitoare, însă sunt extrem de necesare și ar trebui ca traducătorii freelanceri să le acorde câteva ore săptămânal în vederea căutării de noi clienți, șlefuirea profilului public, scrierea de materiale și apariția în presă, networking, citind literatură de marketing.

Bineînțeles că strategiile de marketing vor varia în funcție de obiectivul stabilit: agențiile de traducrei sau clientul direct.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română