Cum te ajută învățarea unei limbi străine să scapi de depresie

Cum te ajută învățarea unei limbi străine să scapi de depresie

 

Depresia mai este cunoscută și ca boala secolului, care ajunge să te ”lovească” cel puțin o dată pe întreg parcursul vieții.

Numeroase studii au avut ca subiect efectele pe care învățarea unei limbi străine le poate avea asupra indivizilor. Cu siguranță, ai citit numeroase studii în care se vorbește despre beneficiile pe care învățarea unei limbi străine le poate avea asupra creierului tău, creând o mulțime de oportunități și deschizând orizonturi către diverse culturi de pe întreg globul. Cu toate astea, foarte puține se spun despre beneficiile emoționale pe care învățarea unei limbi străine le poate avea asupra unei persoane, pe lângă îmbogățirea diverselor cunoștințe.

Cunoscută și drept „gripa bolilor mentale”, depresia afectează aproximativ 121 de milioane de persoane din întreaga lume. Se estimează că anuala, 3-15% din populația globală prezintă un episod depresiv. Persoanele afectate de depresie pot prezenta o varietate de simptome, precum: scăderea apetitului, sentiment de neajutorare, oboseală permanentă, astenie, capacitate de concentrare scăzută. Apariția acestor simptome pot avea consecințe grave asupra vieții lor de zi cu zi, mulți dintre cei afectați luptând ani în șir pentru a putea scăpa de această boală cumplită.

Învățarea unei limbi străine, îți vine să crezi sau nu, este o metodă excelentă care te poate ajuta să combați efectele emoționale copleșitoare care însoțesc depresia, potrivit lannguatrainers.com.

Unul dintre efectele sumbre ale depresiei este faptul că-ți poate întoarce întreg universul cu fundul în sus. Dintr-o dată, lupta cu boala, obiectivele și viziunea ta – toate sunt grav distorsionate, lucru care intensifică sentimentul de disperare care nu-ți mai dă pace. Astfel, învățarea unei limbi străine îți oferă poate unul dintre cele mai valoroase daruri: o altă perspectivă asupra lumii. Noi ”ferestre” și ”uși” ți se deschid și-ți oferă o scânteie de speranță, care să spargă întunericul din sufletul tău, descoperindu-ți noi culturi și posibilități despre care înainte habar nu aveai. Învățând spaniolă, franceză, engleză sau mandarină îți întărește lumea interioară și o revigorează cu forțe proaspete.

Cu cât lumea ta crește, cu atât nevoia de comunicare se mărește și ea

Nevoia de comunicare poate fi unul dintre cele mai intimidante aspecte cu care persoanele cu depresie se pot confrunta. De multe ori, depresia poate transforma si o banală conversație într-un adevărat coșmar pentru cei afectați, ducând la anxietate socială, izolare.

Învățarea unei limbi străine te ajuta să combați aceste efecte, oferindu-ți posibilitatea de a prelua conducerea propriilor tale slăbiciuni. Știi ce orele săptămânale de limbă durează un număr de ore fix, știi cu exactitate când încep și când se termină. Interacțiunile tale sunt forțate, dar în același timp controlate, ajutându-te să ieși din carapacea în care te-ai izolat, fără însă a te simți expus la stimuli imprevizibili.

Cursurile de limbi străine te pot ajuta să restabilești conexiuni cu diferite persoane care poate suferă de aceeași afecțiune ca și tine.

Lucru care, în alt context, ți-ar putea părea imposibil. Studiile arată că relațiile legate pe parcursul cursurilor de limbi sunt considerate a fi simple. De exemplu, oamenii înțeleg că pe parcursul cursurilor de limbă sau a conversațiilor cu ceilalți studenți, ambele părți câștigă din această conexiune. Indivizii nu se simt obligați să intre în detalii compleșitoare referitoare la aspecte din viața personală și majoritatea discuțiilor au ca teme subiecte de suprafață, creând un spațiu sigur pentru persoanele cu depresie care se simt sfârșite de energie din cauza relațiilor interumane.

Cu atâtea beneficii emoționale pozitive pe care învățarea unei limbi străine le poate avea, e de mirare că numai 350 de milioane de oameni din întreaga lume le-au înțeles importanța. Dacă te-am pus pe gânduri și ești hotărât să faci o schimbare în viața ta, te invităm să arunci o privire pe iTrad.eu la ofertele de cursuri de limbi străine și poate ne întâlnim la viitorul grup de studiu.

sursă foto: Pinterest

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română