De ce ar trebui studenții să învețe limbi străine la facultate. Top 3 beneficii, care-ți garantează succesul

De ce ar trebui studenții să învețe limbi străine la facultate. Top 3 beneficii, care-ți garantează succesul

A devenit deja un clișeu fraza ”nu ești niciodată prea bătrân pentru a învăța ceva”, familiară tuturor.

Dacă ar fi să facem o listă cu motivele pentru care tinerii ar trebui să accepte provocarea de a învăța o limbă nouă aceasta ar fi fără de sfârșit. Unul dintre motivele pentru care tinerii se apucă de învățat o limbă străină este acela că le oferă un atuu în plus în carieră.

Și de ce să nu o facă? Studenții ar trebui îndrumați mai mult spre a-și găsi modalități mai plăcute de a învăța limbi străine pe parcursul anilor de facultate.

De ce ar trebui studenții să învețe o limbă nouă la facultate

Competiția pe piața de muncă este una acerbă, mai ales pentru studenți, angajatorii fiind în căutarea tinerilor care au știut să profite de timpul liber din perioada studenției și au învățat o a treia limbă.

Iată top 3 motive pentru care studenții ar trebui să învețe limbi străine în perioada facultății:

  1. Câștigi bani mai ușor – în era digitalizării și globalizării faptul că poți traduce dintr-o limbă în alta nu este numai util, însă este și profitabil. În dorința de a intra pe piețele internaționale, companiile sunt în căutare de lingviști care pot traduce materialele de care au nevoie în multiple limbi, ajungând să plătească sume frumoase de bani pentru acest serviciu.
  2. Călătorești mai ușor – dacă unii studenți aleg să muncească încă din perioada facultății, alții preferă să călătorească. Atunci când ești tânăr și liber de orice angajament, ideea de a vizita America de Sud poate fi tentantă pentru unii. Însă pe lângă nevoia de bani, cei care doresc să călătorească în zone din afara granițelor trebuie să aibă și ceva abilități lingvistice pentru a putea comunica cu cei din jur. Uneori, faptul că vorbești engleza poate să nu fie suficient, așa că nu ar strica să știi și o altă limbă.
  3. Lărgirea orizontului – fie că știi 100% ceea ce-ți dorești să faci după terminarea facultății sau nu, faptul că înveți o altă limbă cu siguranță îți va deschide porți de viitor. Mai mult decât atât, potrivit studiilor, învățarea unei noi limbi te poate face mai inteligent, potrivit unui articol publicat de Nigel Steele, director general al Robertson Languages International Ltd, pe LinkedIn.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română