Engleza ca a doua limbă: cine o vorbește cel mai bine dintre europeni?

Engleza ca a doua limbă: cine o vorbește cel mai bine dintre europeni?

Aproximativ două milioane de oameni din toată lumea studiază limba engleză, considerând-o mai ușor de învățat în comparație cu altele.

Iată un top 10 al țărilor în care se vorbește cel mai bine limba engleză, criteriul de bază în realizarea acestuia fiind expertiza:

10. Belgia – belgienii și-au îmbunătățit foarte mult nivelul limbii ebgleze, iar din 2015 ei figurează în top 10 al țărilor în care limba engleză este a doua limbă și se vorbește cel mai bine.

9. Polonia – nevoiți să se mute și să lucreze dincolo de granițe, din ce în ce mai mulți polonezi au început să învețe engleză. Cu toate astea, poloneza începe să pindă rădăcini în rândul britanicilor, care s-au îndrăgostit de expații polonezi și au început să învețe limba acestora.

8. Germania – germanii, cu eficiența lor industrială, au avut mereu firme englezești. Limba modernă în lumea afacerilor este engleza, iar ca om de afacerist german dacă vrei să te impui pe piața europeană trebuie să cunoști limba engleză la un nivel profesionist este mai necesar ca oricând.

7. Austria – în ciuda localizării geografice și a orientării lingvistice a vecinilor, austriecii ocupă locul 7 în topul țărilor în care se vorbește cel mai bine limba engleză.

6. Luxemburg – din același motiv ca și Austria, este aproape un șoc să vedem această țară micuță atât de sus în top. Cu o mare influență atât în Est cât și în Vest, țara are trei limbi oficiale: franceză, germană și luxemburgheză – și în topul acestora, peste jumătate din populația adultă vorbește limba engleză la un nivel înalt.

5. Finlanda – începem să avem din ce în ce mai multe țări din nordul Europei în topul listei. Finlanda are o populație de puțin sub 5,5 milioane de locuitori, din care aproape 70% din populația adultă vorbește limba engleză foarte bine.

4. Norvegia – este departe de a fi o surpriză că se află pe locul 4 în top. Limba norvegiană a avut o influență foarte mare asupra limbii engleze ocupația vikingilor de acum mai bine de 100 de ani.

3. Suedia – s-a aflat pe primul loc, însă a coborât ușor. Din anul 2015, suedezii se află pe locul 3 în topul celor mai buni vorbitori de limbă engleză din Europa. Cu toate astea, aceștia vorbesc engleza aproape la fel de bine ca vorbitorii nativi.

2. Danemarca – cu cât ne apropiem de vârful topului, țările sunt din ce în ce mai puțin surprinzătoare. Pe locul 2 în top regăsim o altă țară scandinavă, și anume Danemarca. Limba daneză a început să crească și ea la nivel european.

1. Olanda – este deținătoarea titlului de ”țara din Europa în care se vorbește cel mai bine limba engleză”.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română