Engleza le-a dat bătăi de cap croaților! Cele mai haioase greșeli întâlnite în acest sezon estival

Engleza le-a dat bătăi de cap croaților! Cele mai haioase greșeli întâlnite în acest sezon estival

Croația este noua destinație vedetă de anul acesta, iar hotelierii și proprietarii restaurantelor s-au pregătit din timp pentru vizita străinilor. În încercarea de a-și face meniurile ușor de înțeles, croații au reușit să stârnească amuzamentul vizitatorilor cunoscători de limba engleză.

De la greșeli de redactare până la greșeli de gramatică – nimic nu le-a scăpat! Mai jos vă vom prezenta câteva dintre cele mai haioase erori descoperite de turiști în vacanța petrecută în Croația, potrivit total-croatia-news.com.

Dacă ”whtt wine” (care cel mai probabil ar fi trebuit să fie ”white wine”) nu a fost de ajuns, poate veți alege să vă răcoriți cu un pahar de ”swet wine” (sweet wine), pe care să-l consumați cu o porție de ”pomfirt, promfit, pomfi” sau orice altă variantă dată cuvântului englezesc ”pomfrit”.

30 de kuna pentru 1 kg de fum (”smoke”)? Inflația este o problemă mare, însă asta este cu siguranță o surpriză. Bineînțeles, smochinele (lb. croată: smokve) sunt cele puse în vânzare de această dată, însă atunci când vine vorba despre traducerea denumirii lor în limba engleză a ieșit cu totul și cu totul altceva.

Atâtea variante de cocktail ”alcolic” la acest restaurant!

Industria jet ski-urilor nu o duce prea bine, dacă promovează un sport nautic într-o zonă rurală a Dalmației.

Marco Polo ar fi mândru…

J’adore the door.

Un nou fel de mâncare a unei noi specii a fost pus în vânzare de către un restaurant din Croația. Nu știu pe cine va deranja asta mai mult: pe pescari sau pe vegetarieni. Decideți voi!

Cine nu iubește frumoasa Corația? Cu siguranță, eu da.

”The 1th floor”… Încerc să pronunț asta, dar nu-mi iese deloc.

Ah, odojak. Unul dintre felurile de mâncare preferate ale multora dintre oameni, mai ales în partea continentală a Croațoei unde mâncarea este puțin mai consistentă decât cea de pe coastă. Odojak este porcușor de lapte, însă ceea ce nu este e ”sucker”.

Hemedeks – din nou! Acesta este un fel de mâncare compus din șuncă și ouă. Sperăm…

Sincer, la prima vedere am crezut că scrie ”Long Islam Ice Tea”.

Aici nu mai e nevoie de niciun comentariu!

Este întotdeauna bine de știut că toate taxele (”texes”) sunt incluse atunci când cumperi castraveți murați (”acid cucumbers”).

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română