Google se pregătește de lansarea Translatotron – o aplicație de tradus audio ce folosește vocea utilizatorului

Google se pregătește de lansarea Translatotron – o aplicație de tradus audio ce folosește vocea utilizatorului

Pentru a avea o vacanță așa cum ai visat într-o țară străină, esențial este să reușești să comunici și să te faci înțeles. Nimic nu poate fi mai stânjenitor decât să vrei să vorbești cu un străin și să nu știi să o faci, așa că Google vine în ajutorul turiștilor. Compania lucrează la lansarea unei aplicații care să traducă mesajul utilizatorului folosind chiar vocea acestuia.

Aplicația se va numi ”Translatotron” și a fost prezentată într-o postare publicată pe blogul AI Google.

Noutatea pe care o aduce Translatotron este faptul că evită metodele uzuale de rostire a textului și apoi scriere – a – textului – vorbire – a – textului, pe care le folosește Google Translate. În schimb, implică o rețea neurală care ajută la traducerea textului audio și redării sale înapoi sub aceeași forma. Aplicația include și un ”codificator de voce” care păstrează vocea originală a vorbitorului.

Noua aplicație are câteva avantaje, spre deosebire de metodele tradiționale. În primul rând, Google subliniază viteza mai mare cu care lucrează aplicația, eliminarea greșelilor de transformare și îmbunătățirea cuvintelor care nu pot fi traduse, precum substantivele și numele. Mai mult decât atât, Google susține că traducerile realizate cu Translatotron au o calitate mai mare și că nu se confruntă cu întârzierile specifice celorlalte metode convenționale. Asta este ceea ce spun cei de la Google, căci dacă asculți înregistrările audio date publicității, vei constata că rezultatele nu sunt numai decent de acurate, ci sună și mult mai natural. Încă mai există acea intonație mecanică, însă într-o măsură mult mai mică decât, spre exemplu, cea din aplicația Amazon Alexa.

Până acum, există deja câteva aplicații de traducere text-discurs înclusiv Google Translate, SayHi, Microsoft Translator, iTranslate și TripLingo. Cu toate astea, niciuna dintre acestea nu folosește vocea utilizatorului în produsul final, ceea ce poate fi puțin nepotrivit în viața reală.

Pe blogul oficial al Google există câteva exemple de traduceri utilizate cu ajutorul noii aplicații Translatotron.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română