Heaven’s Vault – un joc video despre arta traducerilor

Heaven’s Vault – un joc video despre arta traducerilor

Heaven’s Vault este un joc video despre fiorul și incertitudinea cunoștințelor pierdute, despre conectarea cu trecutul și alți oameni. Este, totodată, un joc video așa cum nu s-a mai văzut, gândit în detalii extreme în ceea ce privește: arta traducerilor, decriptarea vechilor limbi și înțelegerea mesajului transmis de acestea, potrivit wired.com.

Primul artefact pe care îl primești la începutul jocului este o broșă, care are inscripționat un mesaj scris într-o limbă demult uitată. Protagonista jocului este Aliya Elasra, specializată în studiul acestei limbi.

Odată pătrunzând în cunoștințele ei, vei avea capacitatea de a traduce acest mesaj, alegând dintr-o mulțime de cuvinte pentru fiecare parte a traducerii, astfel încât să reușești să găsești cel mai coerent răspuns.

Nu există câștigător sau pierzător, ci doar cel mai bun ghicitor de cuvinte. Mai târziu, traducerile din cadrul jocului vor deveni mai compleze și vor fi influențate de rezultatele precedente. Cuvinte deja traduse vor apărea peste tot. Contextul ulterior te va determina să le retraduci și pe măsură ce descoperi mai multe artefacte vechile cuvinte vor deveni mai clare și le vei putea traduce în corpuri de texte coerente.

Decodificarea care stă la baza jocului ”Heaven’s Vault” este un sistem simplu, împachetat într-un frumos joc video. Heaven’s Vault este dezvoltat de Inkle Studios, care a creat și jocul ”80 Days”, un joc de aventură, cu un dialog profund și un design impresionant.

Aliya trăiește într-un univers luxuriant de mistere sci-fi, explorând nebuloasa dispariție a coloniilor, fiind în căutarea unui coleg, prieten și a mentorului ei, care au dispărut. Protagonista are alături un robot pe nume Six, o navă spațială asemănătoare unei barje, care să o ajute să navigheze printre curenții de gaz din spațiu.

Fiecare moment din acest joc stă sub auspiciul unui tăcut, dar deosebit simț al misterului. Traducerea mecanică din Heaven’s Vault vine în contrast cu alte jocuri despre arheologie, precum Tomb Raider, care este despre furt și exploatarea trecutului. Acest joc este despre a înțelege, a dezvolta capacitatea de înțelegere a realității pierdute ca pe o bogăție proprie. Este plin de curiozități intelectuale și de posibilitatea de a învăța să te conectezi cu alți oameni în același mod în care ai făcut-o cu misterele trecutului.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română