Interesul elevilor britanici pentru franceză și germană a scăzut. Ce măsuri iau oficialii

Interesul elevilor britanici pentru franceză și germană a scăzut. Ce măsuri iau oficialii

Numărul tinerilor care învață și alte limbi, în Anglia, în școala primară a scăzut cu 45% în ultimii 5 ani, potrivit unui studiu realizat de BBC.

Reacția în urma rezultatelor studiului a fost extrem de variată. ”De ce să înveți și o altă limbă, dacă engleza este vorbită de milioane de oameni din întreaga lume?” – se întreabă o parte dintre cei chestionați.

Alții susțin că nu au nevoie să cunoască o a doua limbă străină, având în vedere că tehnologia de tradus a avansat atât de rapid. Cu toate astea, sunt foarte mulți oameni care au simțit pe propria piele beneficiile cunoașterii altei limbi în afara de limba nativă.

Limbile care au cunoscut cea mai mare scădere a interesului manifestat de elevi față de ele sunt germana și franceza, în timp ce interesul față de limbi precum portugheza, poloneza, araba sau chineza este în creștere.

Multinaționalele și-au exprimat îngrijorarea față de scăderea interesului față de abilitățile lingvistice în Marea Britanie.

”Interesul pentru angajați cu abilități de franceză, germană sau spaniolă a crescut în ultimii ani. Scăderea interesului față de aceste limbi în școli trebuie stopat, altfel vom fi mai puțin competitivi la nivel gloval, iar adulții tineri vor fi mai puțin pregătiți pentru lumea modernă”, a declarat Matthew Fell, directorul grupului CBI, potrivit bbc.com.

Guvernul englez investește în susținerea învățării dialectului limbii mandarine, dialect al limbii chineze, vorbit în partea de nord a Chinei, inclusiv în zona capitalei Beijing. Oficialii estimează că 5.000 de copii vor vorbi fluent limba mandarină până în 2020. Guvernul britanic a admis faptul că există provocări reale în această abordare, adăugând faptul că cei mici vor începe să experimenteze interacțiunea cu limbile străine de la vârste mult mai fragede.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română