John McWhorter – 4 motive pentru care să înveți o limbă străină

John McWhorter – 4 motive pentru care să înveți o limbă străină

Profesorul lingvist John McWhorter a susținut un discurs în cadrul căruia a vorbit despre dezvoltarea limbii engleze, care este învățată de din ce în ce mai multă lume, și motivele pentru care ar trebui să învățăm și o altă limbă străină, potrivit ed.ted.com.

Engleza a cunoscut o dezvoltare extremă și nu mai are mult până când va deveni o limbă universală. Programele de tradus instant se îmbunătățesc de la an la an, așa că ce motive am mai avea să ne preocupe învățarea unei alte limbi străine?

John McWhorter, profesor la Universitatea Colombia, a vorbit despre beneficiile învățării unei limbi mai puțin cunoscute.

”Engleza e peste tot. Chineza mandarină are mai mulți vorbitori, dar mai mulți chinezi învață engleza decât vorbitori de engleză chineza. Engleza preia controlul. Se preconizează că până la sfârșitul secolului aproape toate limbile existente acum – aproape 6000 – nu vor mai fi”, spune McWhorter în cadrul discursului său.

Lingvistul subliniază importanța existenței mai multor limbi: ”O limbă îți canalizează gândurile, vocabularul și gramatica diferitelor limbi dă fiecăruia dintre noi o experiență psihologică diferită. Dacă vrei să absorbi o cultură, dacă vrei să devii o parte din ea, atunci indiferent dacă limba canalizează cultura sau nu – trebuie să controlezi într-o anumită măsură limba în care se întâmplă să fie inclusă în acea cultură”.

Urmăriți mai jos discursul integral.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română