Microsoft a lansat o hologramă care traduce în japoneză, cu ajutorul tehnologiei HoloLens

Microsoft a lansat o hologramă care traduce în japoneză, cu ajutorul tehnologiei HoloLens

Azure și HoloLens s-au combinat pentru oferirea unei tehnologii de viitor. Microsoft a creat o hologramă care poate transforma o persoană într-un vorbitor digital al unei alte limbi. Producătorul de software a prezentat tehnologia inovatoare în cadrul conferinței Microsoft Inspire, prezentată săptămâna trecută, la Las Vegas. Microsoft a scanat-o pe Julia White, directorul executive al companiei Azure, în studioul Mixed Reality, și a creat holograma acesteia.

Versiunea digitală a Juliei White a apărut pe scenă pentru a traduce cuvinte în limba japoneză. Microsoft a folosit tehnologie de inteligență artificială ce aparține companiei Azure și tehnologie de transformare a textului în discurs pentru a face acest experiment posibil. Astfel, a fost înregistrată vocea Juliei White, pentru a se putea crea o semnătură de voce personalizată, astfel încât cuvintele pe care holograma acesteia le vorbește în japoneză să fie redate cu vocea ei.

Microsoft a mai prezentat holograme umane înainte, însă traducerea este un pas înainte, care a fost posibil cu ajutorul tehnologiei HoloLens. Asta pare doar o demonstrație momentan, iar pentru a putea beneficia de aceasta este nevoie de accesul în studioul Mixed Reality. Studioul Microsoft este echipat cu echipamente de iluminat și camere de înaltă rezoluție pentru a putea realiza o hologramă cât mai exactă a unei persoane, lucru care nu poate fi făcut ușor, în confortul căminului, cu un smartphone.

Cu toate astea, demonstrația Microsoft este cu siguranță una impresionantă și dezvăluie obiectivele ambițioase pe care compania le are cu Azure și HoloLens. Poate că HoloLens 2 este ”vedeta” acum, dar Microsoft intenționează să construiască softwaree și servicii care pot duce realitatea augmentată la un alt nivel, potrivit theverge.com.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română