Netflix a lansat o aplicație care te ajută să înveți limbi străine

Netflix a lansat o aplicație care te ajută să înveți limbi străine

Netflix poate schimba modul de învățare al limbilor străine. Canalul de filme online a lansat o aplicație care te ajută să înveți limbi străine, Language Learning With Netflix (LLN), printr-o nouă abordare.

Language Learning With Netflix (LLN) are la bază imersiunea – o soluție foarte eficientă pentru a învăța o limbă străină. Practic, te înconjori de vorbitori ai limbii dorite și nu apelezi la o soluție tradițională de a învăța ca la școală. Astfel, atunci când vrei să urmărești filmul preferat de pe Netflix și să înveți să comunici mai bine într-o nouă limbă străină, poți apela la această nouă extensie Chrome, care facilitează procesul, potrivit theguardian.com.

Mecanismul principal al extensiei Language Learning With Netflix (LLN) constă în afișarea simultană a două subtitrări pe ecran și corelarea cuvintelor din cele două limbi pentru a te ajuta să înțelegi traducerea lor. Noua aplicație Netflix de învățare a limbilor străine nu te va face expert în gramatică, dar cu siguranță te va ajuta să-ți îmbogățești vocabularul, învățând o serie de cuvinte noi.

Aplicația este mult mai folositoare celor care au deja vagi cunoștințe legate de o limbă. Astfel, metoda subtitrărilor multiple se va dovedi mult mai eficientă. În funcție de nivelul tău de vocabular, pe care îl definești în aplicație, cuvintele mai rare sau puțin utile apar pe ecran cu gri pentru a nu te distrage de la efortul tău.

Dacă nu știi ce înseamnă un cuvânt, este suficient să poziționezi mouse-ul peste acesta și va apărea o fereastră cu un mic dicționar explicativ. Dacă vei da click pe el, îl vei putea auzi pronunțat din nou. Totodată, dialogul din filmul pe care-l urmărești poate fi încetinit pentru a facilita procesul educativ. Eventual, poți alege să pui pe pauză filmul înainte să dispară fiecare set de titrări de pe ecrat, astfel încât tu să-ți stabilești ritmul în care vrei să înveți.

Noua aplicație Netflix este rezultatul muncii a doi dezvoltatori: David Wilkinson and Ognjen Apic. Momentan, extensia este gratuită împreună cu toate funcțiile detaliate mai sus, însă urmează să fie dezvoltată o versiune contra cost în viitor.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română