Site-urile de la metroul din Osaka, închise din cauza unei erori de traducere

Site-urile de la metroul din Osaka, închise din cauza unei erori de traducere

Mai multe site-uri care rulează pe sistemul de la metroul din Osaka, Japonia, au fost închise din cauza unei erori de traducere.

Una dintre greșelile apărute pe pagina în limba engleză a fost traducerea literală a liniei Sakaisuji în „Sakai Muscle”, iar Third carriage” a ajuns să fie tradus drept „Three Eyes”.

 


Foarte multe dintre afacerile japoneze încearcă să devină accesibile vizitatorilor străini, pe parcursul Cupei Mondiale de Rugby, care va avea loc anul acesta, și Olimpiadei de la Tokyo, din 2020.

Oficialii susțin că au folosit același program de tradus Microsoft pentru toate paginile online care sunt scrise în altă limbă decât japoneza.

Printre greșelile de traducere s-au mai numărat și denumirile unor stații, care au fost traduse astfel: „Before the Zoo” (Dobutsuen-mae), „Powerhouse Town” (Daikokucho), „Prince Bridge Now City” (Taishibashi-Imaichi) and „World Teahouse” (Tengachaya).

Site-ul respectiv a mai fost tradus și în limba chineză, coreeană și limba thai. Nu se știe însă dacă și site-urile din aceste limbi conțin erori, însă au fost și ele închise, ca măsură preventivă.

Reprezentanții metroului din Osaka nu au anunțat când acestea vor reveni online. În prezent, vizitatorii versiunii în engleză a site-ului sunt redirecționați automat în site-ul în limba japoneză.

Microsoft a anunțat că ”vor fi făcuți pașii necesari pentru susținerea clienților”, potrivit bbc.com.

Eroarea produsă la metroul din Osaka nu este singura. De fapt, greșelile de traducere din japoneză în engleză sunt destul de comune.

În urmă cu puțin timp, Ariana Grande și-a făcut un tatuaj în limba japoneză care ar fi trebuit să fie „seven rings”, numele ultimului ei single. Când a postat imaginea cu tatuajul online, fanii i-au dezvăluit că de fapt era scris „barbecue grill”.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română