Un lingvist de la Harvard a dezvăluit cel mai des greșit cuvânt din engleză

Un lingvist de la Harvard a dezvăluit cel mai des greșit cuvânt din engleză

Unele limbi, precum franceza, au reguli bine stabilite care spun modul în care cuvintele pot sau nu pot fi folosite. Nu același lucru este valabil și pentru engleză, care este o limbă extrem de flexibilă.

În consecință, nu există o direcție clară despre cum un cuvânt poate fi folosit corect sau incorect. Totul depinde de aprecierea celui care folosește cuvântul respectiv și de contextul în care alege să-l folosească. Însă sunt și opinii, iar unele contează mai mult decât altele.

Steven Pinker este probabil unul dintre cei mai buni experți lingviști de la Harvard și un autor de succes, care tocmai a lansat cartea ”The Sense of Style”, carte ce dorește să vină în ajutorul celor care vor să-și îmbunătățească limba engleză, potrivit businessinsider.com.

Printre cuvintele folosite greșit cel mai des se numără: adverse, appraise, bemused, cliché, data, depreciate, disinterested, enormity, hone, hung, ironic, nonplussed, parameter, phenomena, shrunk, sprung, stunk, sunk, simplistic, verbaleffect, lie.

Spre exemplu, cuvântul ”disinterested” inseamnă ”dezinteresat” și nu ”neinteresant”. Forma corectă este: ”Disputa ar trebui rezolvată de un judecător dezinteresat”. ”De ce ți se pare atât de neinteresantă povestea mea?”.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română