9 cel mai bine plătite limbi de pe piața traducerilor

9 cel mai bine plătite limbi de pe piața traducerilor

În prezent, lumea a ajuns să fie interconectată la fel ca un mic sătuc. Traducerea limbilor este probabil unul dintre cele mai bune metode de a face ca granițele să dispară permanent. Nu este nicio supriză faptul că meseria de traducător este astăzi una dintre cele mai importante și că se află în tendințe. Un traducător ar trebui să îndeplinească cerințele de care este nevoie într-un anumit domeniu, potrivit t2conline.com.

Secretul pentru a ajunge să fii un traducător bine plătit stă în aptitudinile de networking. Să-ți construiești o reputație și să reușești să-ți creezi un nume în această industrie sunt secretele din spatele succesului. Nu este deloc ușor să-ți construiești o rețea, deoarece ca traducător trebuie să fii pasionat de ceea ce faci și să te reușești să te împarți între munca de traducere și construirea unei companii cu reputație.

Iată care sunt 9 cele mai bine plătite limbi:

1. Germană => este fără îndoială cea mai bine plătită limbă de pe piața traducerilor. Un traducător german poate estima un salariu anual de aproximativ 40.000 de euro, asta și datorită faptului că Germania este cel mai profitabil partener de afaceri al Angliei.

2. Arabă => traducătorii specializați pe limba arabă pot ajunge să aibă un câștig anual de puțin peste 39.000 de euro. Motivul pentru care traducerile din/în limba arabă sunt atât de bine plătite se datorează faptului că zona aceasta este cea mai bogată în petrol din întreaga lume. Astfel, foarte multe țări ajung să comunice cu țările arabe.

3. Franceză => legăturile de afaceri strânse dintre Franța și Anglia îi fac pe traducătorii care lucrează cu franceza să ajungă anual la câștiguri de aproximativ 38.0000 de euro.

4. Olandeză => este un dialect care în prezent se află pe un trend ascendend. Dacă vei lucra ca traducător de limba olandeză este posibil să ajungi să câștigi peste 34.000 de euro anual.

5. Spaniolă => studiile recente arată faptul că limba spaniolă a ajuns să fie a doua limbă pentru peste 9 milioane de oameni la nivel global. Există aproximativ 400 de milioane de vorbitori nativi de limba spaniolă. Datorită numărului mare al vorbitorilor de limbă spaniolă, traducătorii care lucrează cu aceasta sunt plătiți relativ bine.

6. Japoneză => Japonia a cunoscut un avânt economic care a dus la creșterea interesului față de limbă a oamenilor din mediul de afaceri, care au nevoie de traducători. Cei care lucrează ca traducători pentru limba japoneză pot ajunge să câștige anual peste 33.000 de euro.

7. Rusă => traducătorii de limba rusă ajung și ei să câștige tot în jur de 33.000 de euro anual. Limba rusă a ajuns în ultima perioadă să joace un rol important în lume. Cei mai căutați traducători sunt cei specializați în domeniul financiar, al serviciilor economice și tranzacțiilor.

8. Italiană => această limbă are o semnificație extrem de importantă. Este a patra cea mai studiată limbă în SUA. Traducătorii de limba italiană pot ajunge să încaseze anual 33.000 de euro.

9. Mandarină => aceasta este cea mai vorbită limbă din lume, fapt care îi conferă o importanță deosebită mai ales după boom-ul economic și cel al exporturilor, în mod mai precis. Un traducător de limba chineză poate ajunge să câștige anual un venit de peste 32.000 de euro.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română