Abilitățile lingvistice îți aduc oportunități noi în carieră

Abilitățile lingvistice îți aduc oportunități noi în carieră

Indienii, în general, cunosc mai mult decât o singură limbă. Copiii învață încă de la grădiniță trei limbi, iar când ajung la școală o pot învăța și pe a patra. În gimnaziu, pot continua studiul cu una dintre limbile străine, potrivit timesofindia.indiatimes.com.

În timp ce, limbile engleză, marathi, hindi și sanscrită sunt comune în școlile din India, germana și franceza reușesc să se facă remarcate doar în școli cu resurse mai mari. Mai multe opțiuni, precum spaniola, japoneza sau chineza pot fi adăugate la lista limbilor străine care se învață în școală. O parte dintre cursurile școlare se țin în limba tamilă, telugu, kannada, malayalam, gujarati sau bengaleză.

Elevii care termină clasa a XII-a și doresc să-și continuie studiile, trebuie să știe engleză, două limbi indiene și cel puțin o altă limbă străină.

Poate că pare greu, însă este un obiectiv care poate fi atins cu multă muncă și concentrare. Intre timp, adolescenții deveniți adulți tineri se bucură de aceste abilități, ce le vor deschide în față oportunități de job-uri, precum predarea limbilor străine, jurnalismul, blogging-ul sau dezvoltarea de conținut pentru website-uri.

Deținerea unor abilități de scriere și gramatica sunt esențiale. O redactare impecabilă le poate oferi tinerilor oportunitatea de a scrie pentru internet, discursuri, rapoarte sau scenarii pentru programele de divertisment. Mass media înflorește efectiv pe baza folosirii limbilor.

Pentru a fi capabil să scrii reclame e necesară o combinație de creativitate și cunoștiințe din lumea afacerilor. Scrisul tehnic și traducerile sunt alte două domenii care implică un grad tehnic și o bună comandă asupra limbilor.

Deținerea unor bune abilități în varii limbi pot deschide noi oportunități de cariere pentru tineri, precum realizatori radio sau artiști voice-over. Învățarea limbilor străine, în mod special abilitățile conversaționale, pot constitui ele însele o carieră. Cei care optează pentru o carieră în domeniul lingvistic pot practica asta full-time sau part-time, fie că aleg sau nu să lucreze ca profesori într-o școală sau colegiu.

Traducerile și localizarea sunt două dintre cele mai mari afaceri ale viitorului. Mai mult decât atât, combinația de dialecte indiene cu limba engleză va fi o afacere de succes în anii viitori. Shoppingul online a luat avânt, devenind preferat de mulți cumpărători, iar folosirea telefoanelor mobile și a internetului fac acest serviciu posibil pentru oricine are un smartphone. Milioane de clienți din mediul semi-urban și rural întâmpină dificultăți din cauza faptului că nu pot face cumpărături online în limba lor.

Cuantumul conținutului disponibil pe internet în limba chineză este extrem de scăzut. Astfel că, este inevitabil pentru afacerile globale să ofere conținut în limba clienților vizați. Iar pentru ca acest lucru să fie posibil e nevoie de lingviști profesioniști.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română