Asigură-te că nu te întorci din drum! Documente de care e nevoie pentru a ieși cu un minor din țară

Asigură-te că nu te întorci din drum! Documente de care e nevoie pentru a ieși cu un minor din țară

Documente de care e nevoie pentru a ieși cu un minor din țară

Documente de care e nevoie pentru a ieși cu un minor din țară

Suntem in plin sezon de vacanță și cu toții stăm ca pe ace până în clipa în care ne pornim la drum. Dacă ai plănuit o vacanță în afara țării pentru cei mici, asigură-te că nu te întorci din drum și că ai toate documentele necesare pentru a putea ieși din țară.

În cazul în care vrei să mergi în afara cu cei mici, fără celălalt părinte, atunci trebuie să știi că pașaportul nu este suficient. Același lucru este valabil și în cazul în care îți dorești să-i trimiți pe prichindei în vacanță în străinătate cu un însoțitor, altul decât părinții.

Documente de care e nevoie pentru a ieși cu un minor din țară

Documente de care e nevoie pentru a ieși cu un minor din țară
Documente de care e nevoie pentru a ieși cu un minor din țară

Potrivit legislației, în cazul în care minorul urmează să părăsească țara singur, cu adulți care nu sunt tutori legali sau cu un singur părinte, este necesara o autorizație (oficială) semnată de ambii părinți sau doare de celălalt părinte sau tutorele legal, prin care să li se permită să călătorească. În plus, această autorizație oficială trebuie tradusă într-o limbă de circulație internațională (de regulă, engleza), cât și în limba țării de destinație.

În cazul în care îți dorești să-i oferi celui mic ocazia de a crea amintiri de neuitat alături de bunici, matuși, unchi etc., dar nu-l poți însoți, atunci iTRAD te ajuta. Biroul nostru de traduceri te ajută cu traducerea autorizației legale necesare pentru ieșirea din țară a minorului. Echipa noastră este formată din specialiști cu experiență vastă în domeniul traducerilor și îți putem oferi traduceri legalizate și autorizate, în toate limbile.

5 motive să lași copilul în vacanță cu diferiți membri ai familiei (bunici, unchi, mătuși etc.)

Vacanța trebuie trăită din plin, iar dacă programul din timpul anului școlar nu-i permite copilului să petreacă timp împreună cu membrii apropiați ai familiei, atunci perioada verii este momentul potrivit. O vacanță împreună cu ceilalți membri ai familiei înseamnă:

  • conectarea cu aceștia și dezvoltarea unei relații sănătoase
  • crearea de amintiri de neuitat
  • timp de calitate petrecut alături de bunicii, matușile sau unchii;
  • siguranța că cel mic este în siguranță și se simte bine, în timp ce voi, părinții, sunteți la birou;
  • timp de calitate pentru părinți, petrecut împreună. Da, de ce să ne mințim? În timpul anului, abia mai apucați să vă vedeți, așa că o vacanță cu bunicii, de exemplu, înseamnă și mai mult timp pentru voi ca și cuplu!

Dacă nu i-ai rezervat încă o vacanță cu bunicii, încă o poți face. Sezonul abia a început! După ce ai făcut rezervările, asigură-te că are și toate documentele în regulă, pentru a putea ieși din țară. iTRAD este partenerul de care ai nevoie în ”aventura” asta. Îți traducem procura pentru ca cel mic să poată părăsi țara și te ajutăm și cu legalizarea acesteia.

Consultă oferta de traduceri și nu ezita să ne contactezi! Indiferent de formula în care cel mic va pleca, se va distra cu siguranță și îi vei oferi momente de neuitat. În cazul în care deja ați plănuit o vacanță cu familia, în care veți merge cu mașina personală, în afara de documetele traduse pentru micuț, asigură-te că ai și traducerile pentru mașină. Citește AICI ce acte traduse ai nevoie dacă vrei să ieși cu mașina din țară.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română