Secretul cu ajutorul căruia să-ți crești focusul și să scazi stresul

Secretul cu ajutorul căruia să-ți crești focusul și să scazi stresul

 

 


Nu ai timp de distracții, dar stresul te subjugă și nu te mai poți concentra la capacitate maximă? Există o strategie simplă care te ajută să-ți crești capacitatea de concentrare și să scazi nivelul stresului din organism.

Semne că nivelul tău de concentrare este afectat și că ești stresat:

1. Oamenii din jurul tău vorbesc cu tine, dar tu nici nu-i auzi. Partenerul, copiii sau colegii tăi vorbesc cu tine, însă tu deși ești prezent fizic, nu-i poți asculta activ și nu auzi nimic din ceea ce încearcă să-ți comunice. Mintea ta este mereu preocupată, în căutare permanentă de soluții. Ești mereu îngrijorat cu rezolvarea unor probleme, a unui conflict de la muncă sau cu planificarea timpului liber. Ratezi foarte mult din ce se întâmplă în prezentul tău, fiind prins/ă în capcana trecutului sau a viitorului.

2. Nu reușești să evadezi din capcana gândurilor nici măcar atunci când ești implicat/ă în activități relaxante.

3. Ți se întâmplă destul de frecvent diverse accidente minore, cauzate de faptul că nu reușești să te concentrezi la ceea ce ai de făcut.

Este inerent ca uneori să ne lăsăm pradă gândurilor care ne stresează, să ne simțim stresați, furioși sau triști. Întrebarea este însă: Care e prețul pe care-l plătim atunci când ne lăsăm inundați de asfel de gânduri/sentimente?

1. Oamenii din jurul nostru pot simți dezinteresul nostru față de ei și faptul că suntem mereu distrași și nu trebuie să uiți că nimeni nu vorbește cu cineva care nu se arată interesat de menținerea dialogului.

2. Ruminațiile și îngrijorările referitoare la viitor te pot face să ratezi lucrurile frumoase pe care le trăiești în prezent. Ca să nu mai spunem că tot acest zbucium interior crește anxietatea, stresul și sentimentele depresive, putând să creeze adevărate probleme fizice și psihice. Stresul cronic poate duce la slăbirea sistemului imunitar și ne poate expune bolilor.

3. Lăsându-te pradă gândurilor și ruminațiilor crește riscul de accidente de mașină, potrivit psyhologytoday.com

Poți scăpa de toate acestea simplu și rapid, cu ajutorul mindfulness-ului.

Ce este mindfulness

Mindfulness este practica și starea prin care alegem, în mod conștient, să trăim în AICI și ACUM, să observăm gândurile și emoțiile care ne ”vizitează” și să fim în contact cu corpul nostru. Putem practica mindfulness în diverse moduri, însă cea mai cunoscută metodă este meditația.

Mindfulness poate însemna însă orice activitate practicată cu regularitate, care ne induce o stare de liniște, relaxare și care ne pune în contact cu senzațiile din corpul nostru, ajutându-ne să fim martori ai gândurilor noastre, în loc să le analizăm.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

0740 398 970
Română